Thuis is de belangrijkste plek waar iemand zich veilig moet voelen. Daar bevinden zich alle spullen, kinderen, huisdieren en zijn mensen het minst op hun hoede. Niet iedere buurt of plek is even veilig. Zelfs bij plekken die wel veilig zijn, kunnen er nog onveilige dingen gebeuren. Daarom is het wel zo fijn als iemand in bezit is van een goed beveiligingssysteem. Maar waar zoek je naar? En welke is het beste? In deze blog worden twee types besproken.

Beveiligingssystemen

Wat iemand nodig heeft in een beveiligingssysteem, dat kan erg verschillen per persoon en per huishouden. Zo is het goed om te kijken naar welke verbindingstype een beveiligingssysteem heeft en hoe uitgebreid iemand het wil hebben. Zijn camera’s bijvoorbeeld belangrijk? Is het fijn als de camera beelden bekeken kunnen worden op de telefoon? Zo zitten er allerlei verschillende aspecten aan beveiligingssystemen waar huishoudens wel of geen meerwaarde in zien.

Jablotron

Het eerste alarmsysteem dat besproken wordt, is Jablotron. Dit is een systeem wat zowel privé als zakelijk gebruikt kan worden. Het merk staat bekend om het modulaire karakter wat de systemen met zich mee brengt. Er wordt een scheiding gezien tussen het centrale paneel, oftewel het controle paneel, en het bedieningspaneel, de keypad. Dit zorgt ervoor dat het controle paneel op een veilige plek in het huis verborgen kan worden, waardoor het zeer bestendig is tegen invloeden van buitenaf. Componenten met of zonder draad kunnen allemaal gemakkelijk worden aangesloten. Het is daarnaast een makkelijk systeem om aan te passen en uit te breiden, om zo optimaal mogelijk veilig thuis te zitten. Binnen Jablotron is het mogelijk om camerabeveiliging, wagenparkbeheer, waterniveau- en temperatuurcontrole en koolstofmonoxide detectie te hebben. Vaak zit er ook nog een garantie op van zeven jaar.

Ajax

Dan nog een Ajax beveiligingssysteem. Een kenmerk van een Ajax beveiligingssysteem is de moderne manier van beveiligen. Technische innovaties worden geïncorporeerd in een modern design. Het herkent dan ook inbraak en ongewenst personen, maar ook overstromingen, brand en waterschade kan het beveiligingssysteem detecteren. Dit komt door de verschillende sensoren die zich in het systeem bevinden. Wat ook fijn is, is dat een Ajax alarmsysteem gemakkelijk zelf te installeren is. Er hoeft dus geen derde partij bij te komen, wat weer kosten kan besparen.

Een Ajax beveiligingssysteem bestaat uit de Ajax hub, het middelpunt van het hele systeem. Dit is het onderdeel dat bedreigingen analyseert en waarschuwingen uitstuurt. Waar de Jablotron zeven jaar garantie heeft, heeft Ajax een batterij wat dezelfde duur meegaat. Zo is het huis op en top veilig.

Google search engine