Waarschijnlijk heb je ooit wel eens aan een goed doel gedoneerd. Misschien had je iemand aan de deur gehad of heb je zelf de website van een goed doel dat je aanspreekt bezocht. Maar wist je dat er nog meer mooie manieren zijn om iets te betekenen voor een goed doel? Je leest erover in dit artikel.

Sportief aan de slag voor een goed doel

De volgende manier om geld in te zamelen voor een goed doel is niet alleen heel mooi, maar ook nog eens heel gezond: wandelen. Je hoort het goed! Wandelen in de natuur is een manier om geld in te zamelen voor het goede doel. En wandelen voor het goede doel is niet alleen voor de vergevorderde wandelaars. Je kunt namelijk ook meedoen aan een georganiseerde wandeltocht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een georganiseerde wandeltocht door de Franse Alpen?

De voorbereiding van het inzamelen van geld is gelukkig makkelijk. Je stelt voor de wandeltocht een bepaald doel voor jezelf en dit doel deel je met iedereen in je omgeving. Van familie tot vrienden en collega’s. Een slimme hulptroef is het gebruik van social media, waar de voortgang van de inzameling en de voorbereidingen van de tocht kunt delen. En natuurlijk waar mensen geld kunnen doneren. Wandelen voor een goed doel is niet alleen een bijzondere ervaring, maar ook een manier om je liefde voor de natuur en voor de samenleving te uiten

 

Het goede doel steunen als je er niet meer bent

Nog een mooie en bijzondere manier om een goed doel te steunen is door na te laten aan een goed doel. Dat heeft verschillende redenen. Allereerst is het natuurlijk een mooi idee om een goed doel te blijven steunen wanneer iemand er zelf niet meer is. Daarnaast is het nalatenschap van de overledenen in heel goede handen bij een goed doel als bijvoorbeeld de CliniClowns. De CliniClowns is een goed doel dat prachtig werk verricht in ziekenhuizen en zorginstellingen. Het goede doel zet daar al decennialang professionele clowns in die ernstig zieke kinderen en ouderen met dementie of een beperking opvrolijken. De CliniClowns zorgen ook voor afleidingen voor een operatie of zorgen ervoor dat mensen met dementie zich minder eenzaam voelen.

Dit mooie werk is dus te steunen door na te laten. In een testament kan vastgelegd worden wie de taak krijgt om de nalatenschap goed af te wikkelen. Iedereen mag hiervoor zelf iemand aanwijzen. Dat kan bijvoorbeeld een familielid, een vriend of een notaris zijn. Maar dus ook een goed doel. De CliniClowns werken samen met professionele executeurs die dit ook voor je kunnen doen. Zij zorgen ervoor dat alles naar wens verloopt. Zo kan iemand nog heel lang een hoop betekenen voor mensen die dat nodig hebben.

Google search engine