Ben je op zoek naar een trendy en duurzaam alternatief voor je traditionele vloer? Dan is vloercoating misschien wel iets voor jou! Met de nieuwste trends in vloercoating kun je je huis een frisse en moderne uitstraling geven, zonder dat je in hoeft te leveren op kwaliteit of duurzaamheid. Maar wat zijn nu precies die nieuwste trends? En wat zijn de voordelen van vloercoating? In deze blog vertellen we je er alles over!

De trends in vloercoating zijn volop in beweging. Waar we voorheen vooral neutrale kleuren zagen, zijn er tegenwoordig veel meer kleuropties beschikbaar. En dat is niet het enige, ook op het gebied van duurzaamheid zijn er grote stappen gezet.

Wat zijn de nieuwste trends in vloercoating?

De nieuwste trends in vloercoating zijn met name gericht op kleur en duurzaamheid. We zien steeds meer kleurrijke vloercoatings, van zachte pasteltinten tot felle, opvallende kleuren. Ook de trend van ‘Vloercoating in trendy kleuren‘ is op dit moment erg populair. Hiermee kun je echt een statement maken in je interieur.

Daarnaast wordt duurzaamheid steeds belangrijker. De coatings van nu zijn gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen die lang meegaan en weinig onderhoud vergen.

Van neutraal tot knallend: kleurtrends in vloercoating

Op het gebied van kleur is er tegenwoordig veel mogelijk met vloercoating. Of je nu houdt van neutrale tinten of juist van felle, opvallende kleuren, er is voor ieder wat wils. Van zachte pasteltinten voor een rustige uitstraling tot felle kleuren voor een eigentijds en modern effect.

Het mooie aan deze kleurtrends is dat ze goed te combineren zijn met verschillende interieurstijlen. Zo kun je met vloercoating altijd een look creëren die perfect past bij jouw smaak en woonstijl.

De voordelen van duurzame vloercoating

Niet alleen het uiterlijk van vloercoating is belangrijk, ook de duurzaamheid speelt een grote rol. Een goed aangebrachte vloercoating gaat jarenlang mee en heeft weinig onderhoud nodig. Dat maakt het een zeer duurzame keuze.

Daarnaast is het aanbrengen van vloercoating een stuk minder belastend voor het milieu dan bijvoorbeeld het leggen van een nieuwe houten of stenen vloer. Dit draagt bij aan het verduurzamen van je huis.

Hoe duurzame vloercoating bijdraagt aan een milieuvriendelijk huis

Vloercoating draagt op verschillende manieren bij aan een milieuvriendelijk huis. Doordat de coating lang meegaat, hoeft er minder vaak een nieuwe vloer te worden gelegd. Dit bespaart niet alleen grondstoffen, maar ook energie voor productie en transport.

Bovendien is het aanbrengen van vloercoating minder belastend voor het milieu dan traditionele vloeren. Er komen minder schadelijke stoffen vrij en er is minder afval. Zo draag je met je keuze voor vloercoating bij aan een betere wereld.

Het proces van het aanbrengen van een vloercoating

Het aanbrengen van een vloercoating is een precisieklus die door een professional moet worden uitgevoerd om het beste resultaat te krijgen. Het proces begint met het schoonmaken en voorbereiden van de ondergrond. Vervolgens wordt de coating aangebracht in meerdere lagen om ervoor te zorgen dat deze goed hecht en lang meegaat.

Na het aanbrengen van de coating moet deze goed drogen voordat er weer over gelopen kan worden. Dit kan enkele dagen duren, afhankelijk van het type coating en de omstandigheden in de ruimte.

Google search engine